skip to Main Content
info@kantoorencreatief.nl

Een ergonomisch toetsenbord voorkomt pijnlijke spieren

Een oplossing voor RSI: ergonomische toetsenborden

Wanneer u voor langere tijd achter elkaar bezig bent met typen, dan kan het zijn dat u een pijnlijk gevoel ervaart in uw polsen dan wel uw vinger of armen. Dit heeft alles te maken met de houding waarin deze zich bevinden. Vaak is deze houding niet optimaal, en is deze aangepast aan de efficiëntie van het resultaat van uw werkzaamheden. Dit kan resulteren in klachten die te maken hebben met RSI. En dit is uiterst vervelend. Door overbelasting van kleinere spiertjes ontstaat pijn, waardoor u daarna veel last kunt hebben bij het typen. Een specialist in ergonomische toetsenborden is daarom een ideale oplossing. Deze bieden toetsenborden die op een speciale manier zijn vormgegeven om RSI-klachten te voorkomen.

Waar moet u op letten bij het gebruik van een toetsenbord?

Belangrijk is dat u let op de natuurlijke houding van uw lichaam tijdens het typen. Wanneer u gebruik maakt van een regulier toetsenbord, is de kans aanwezig dat uw polsen niet op ellebooghoogte liggen, maar meer naar binnen zijn gedraaid. Dit zorgt voor extra spanning op uw schouders en armen. Ook uw polsen kunnen hier last van ondervinden. Een ergonomisch toetsenbord is speciaal ontworpen om dit te voorkomen. Vaak zijn dit platte modellen, zodat u uw polsen zo natuurlijk mogelijk houdt. Gespecialiseerde bedrijven bieden vaak ook de mogelijkheid tot een toetsenbord dat te splitten is: hierdoor verdeel je het toetsenbord in twee stukken. Deze kun je dan uit elkaar leggen waardoor de polsen recht zijn en de armen ten opzichte van de elleboog ook recht zijn. Dit alles ondersteunt de natuurlijk houding van uw lichaam.

Het kan zelfs ziektedagen op uw werk voorkomen

Wanneer u last heeft van RSI-klachten, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Wellicht heeft u lang gelopen met deze pijnlijke klachten en dacht u steeds dat het wel weer over ging, wat resulteerde in het feit dat u doorging met uw werkzaamheden. Deze constante overbelasting zorgt uiteindelijk voor een grote pijn in de betreffende spieren. Omreden deze pijn kan het zijn dat u niet meer efficiënt uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit kan zelfs leiden tot het (moeten) opnemen van ziektedagen voor uw werk. Simpelweg omdat u uw werk niet meer goed kunt uitvoeren. Een ergonomisch toetsenbord voorkomt dit en kan u zomaar 1 tot 2 ziektedagen per jaar schelen.

Zoek een specialist in ergonomische toetsenborden

Bent u overtuigd van de importantie van een speciaal ontworpen ergonomisch toetsenbord? Dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een specialist die deze producten aanbiedt. Veelal kunnen deze producten ook op reguliere webshops te vinden zijn, maar om zeker te zijn van de juiste werking ervan kunt u het beste de originele website van de specialist bezoeken. Wij wensen u alvast veel plezier van uw speciaal ontworpen ergonomisch toetsenbord.

Back To Top