skip to Main Content
info@kantoorencreatief.nl
Corona Voorbij? Hoe Houdt U Uw Kantoor Rustig?

Corona voorbij? Hoe houdt u uw kantoor rustig?

3 tips om rumoer te voorkomen

De meeste moderne kantoren zijn ingericht om samenwerking en overleg te stimuleren. Dat was vroeger heel gezellig, maar hoe gaat dat eraan toe als we straks weer allemaal op kantoor terugkomen na de stille thuiswerkperiode tijdens corona? De mooie open kantoorindelingen die zo populair waren, kunnen een groot nadeel opleveren: veel kabaal en geluidsoverlast voor iedereen die gewend is geraakt aan zijn rustige thuiswerkomgeving. Wij geven u 3 tips om uw kantoor de eerste tijd toch rustig te houden zodat mensen weer kunnen wennen aan de drukte.

Gebruik uw meubilair voor meer privacy

U kunt natuurlijk niet meteen uw hele kantoor gaan verbouwen en herinrichten. Maar wat u wel kunt doen is het kantoormeubilair gebruiken om het gevoel van een afgesloten werkruimte te creëren voor medewerkers. Banken of stoelen met een hoge rugleuning zijn daar zeer geschikt voor. Ze ontnemen het zicht op de werkplek en zorgen voor de nodige geluidsdemping. Een akoestische schuifdeurkast in een ruimte zorgt ook voor de nodige privacy.

Geluidswerende wanden plaatsen

Met vrijstaande scheidingswanden kunt u eenvoudig van één werkruimte twee werkruimtes maken. Vrijstaande en geluidswerende scheidingswanden zijn makkelijk te verplaatsen als u wanden kiest met wieltjes. Zo kunt u de kantoorinrichting snel en gemakkelijk aanpassen aan de wensen van uw werknemers.

Geef uw mensen afgesloten werkruimtes

Voor het bieden van rust en stilte kunt u uw medewerkers toegang geven tot afsluitbare werkruimtes. Die ruimtes bieden de gelegenheid tot het voeren van telefoongesprekken of het houden van vergaderingen, maar het is ook een plek waar medewerkers gefocust en zonder afleiding kunnen werken. Houd deze ruimtes zo open en overzichtelijk mogelijk zodat er geen afleiding aanwezig is. Heeft u een wat kleiner kantoor? Dan kunt muren en deuren van glas laten plaatsen. Uw kantoor oogt dan niet kleiner door het plaatsen van de wanden en uw medewerkers hebben dan wel de nodige privacy.

Bereid u voor op de stilte voor de storm!

Een open kantoorinrichting kan ideaal zijn om de samenwerking en communicatie tussen collega’s te bevorderen en zo productiever te zijn als bedrijf. Maar houd er rekening mee dat medewerkers na corona weer rustig moeten kunnen wennen aan werken op kantoor. Overleg met een specialist in kantoorinrichting over meer mogelijkheden om die rust te kunnen bieden.

Hoe gaat u dat straks aanpakken? Wilt u uw ideeën met ons delen? Dat stellen we zeer op prijs!. Stuur uw bericht via het contactformulier naar ons toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top